Ez a weboldal bizonyos működési funkcióihoz sütiket (cookie-kat) használ.

A weboldal használatával beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket. További információk

Elfogadom

Azonosításhoz szükséges sütik
Ezekkel a sütikkel azonosítjuk a felhasználót és annak beállításait. Például egy ilyen sütivel tudjuk ellenőrizni, hogy az adott felhasználó belépett-e és annak munkamenete nem járt-e le. De ez a típus használatos akkor is, ha virtuális bevásárlókosarába tesz egy terméket a felhasználó.

Analitikához szükséges sütik
Ahhoz, hogy az oldalunk a legjobb élményt nyújtsa, időről-időre szükséges azt analizálnunk. Ezek a (rendszerint külső szolgáltató) sütik azonosítják a felhasználót az analizátor szoftver felé.

Harmadik fél sütijei
Ebbe a kategóriába sorolhatók a közösségi oldalak megosztó és tetszést kifejező gombjainak, vagy a fentieken túl megvalósított felhő alapú funkciók sütijei.


Adatvédelmi törvény módosítása


Uniós irányelv az adatvédelemről

Joomla Modules
IMG_0131.jpg
email

  Elérhetőségeink

9774 Sorkikápolna,
Kossuth Lajos u. 11.

06 70 7700 588

47.141296, 16.691311

info@sorokmentipalinka.hu

Facebook



Bemutatkozás

2014-ben megnyílt pálinkafőzdénk Szombathelytől alig negyedóárányira, Sorkikápolnán várja vendégeit. Célunk, hogy modern technológiával, ugyanakkor a hagyományok tiszteletével szolgáljuk a pálinka kedvelőit, a bérfőzetőket.

Ha fontos Önnek, hogy az a varázslatos folyamat, melynek során a gyümölcséből ez a nemes ital elkészül,

 

  • jól felszerelt, korszerű berendezéssel,
  • ellenőrzött keretek között,
  • tapasztalt főzőmesterek segítségével,
  • korrekt kiszolgálással és
  • rövid határidővel történjen meg,

                                     forduljon hozzánk bizalommal!

sorokmenti palinkamuhely berfozes

Magyarországon a pálinkafőzés történelmileg kialakult eljárása a kisüsti (kétszeres lepárláson alapuló) technológia. Mivel fontos számunka a magyar tradíciók tisztelete, ezért mi is a hagyományos kisüsti eljárást alkalmazzuk. Úgy hisszük, a kétszeres lepárlás biztosítja a gyümölcs aromáinak, zamatanyagainak maximális kinyerését, a valódi, hosszan tartó ízű pálinka hagyományosan így készül. Valljuk, hogy a pálinkafőzés művészet, és ezt a művészetet nemcsak a kereskedelmi, hanem a bérfőzésben is meg lehet – és meg is kell – jeleníteni. A hagyományok tisztelete persze nem jelenti azt, hogy elutasítanánk az újdonságokat, éppen ellenkezőleg - a legkorszerűbb technológiát és eszközöket igyekszünk alkalmazni a kisüsti eljárásban is.

Üzemünkben egy 250 liter kapacitású, vörösréz főzőüst várja a cefréshordókat. A duplafalú kivitel mellett a beépített keverő-berendezés garantálja, hogy a cefre véletlenül se tudjon leégni. Az üstöt beépített mosó-berendezéssel tudjuk tisztítani, a leereszthető szűrőrendszerek és a párhuzamos alszesztartályok segítségével az egymást követő tételeket teljesen szét tudjuk választani, így az ízek nem keverednek. A párlat finomítását 100 literes üsttel végezzük. Egyedülálló hosszúságú réz páracsövekkel rendelkezünk – ezek mérete szorosan összefügg a pálinka minőségével -; emellett a bérfőzdékben ma még ritkaságnak számító kóstoló csap is segíti munkánkat, az elő-, közép-, és utópárlat minél tökéletesebb elválasztását. A kívánt alkoholfokot ioncserélt vízzel állítjuk be, nem pedig „saját magával” higítjuk a pálikát, így a savanyú ízű utópárlat nem rontja a végtermék minőségét.

Bérfőzést minimálisan 100 liter cefrétől vállalunk, így ha egy-egy fajta gyümölcsből ennél nagyobb mennyiséget nem tud összegyűjteni, ám mégsem szeretné azt más gyümölcsökkel vegyíteni, akkor főzdénk ideális megoldás az Ön számára. 100 liter – egy átlagos cefréshordó – alapanyagot már fel tudunk dolgozni, így Önnek nem kell kompromisszumot kötnie – a fáradságosan összeszedett málnát, ribizlit, vagy éppen cseresznyét tőlünk tiszta, fajtajelleges pálinka formájában kapja vissza.

Igény esetén a cefréért házhoz megyünk, az előállított pálinkát üvegbe töltjük, egyedi címkével is ellátjuk, és akár ki is szállítjuk Önhöz. Emellett szívesen adunk cefrézési tanácsokat, s veszünk részt szakmai rendezvények, előadások megszervezésében, megtartásában is.